Hulp / Veelgestelde vragen

Hulp bij e-learning

Informatie over de toegang en inhoud van de e-learning.

Hulp bij inloggen/registeren

Informatie over het inloggen en registreren op onze website.

Veelgestelde vragen

De cursus ‘Incompany’ wordt op de locatie gepland van het bedrijf of van het privé-adres. De cursus ‘Open Inschrijving’ is te boeken vanaf 1 persoon. De locatie van deze cursus is Zwaag of Hoorn.

Dit is de cursus Acute Zorg aan Kinderen met de afsluitende Nikta-certificering volgens de wet IKK (Kinderopvang).

NIKTA is de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten BHV en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024 (al sinds 2003). (www.nikta.nl/wie-is-nikta)

Ja. Je ontvangt  gedurende 2 jaar een sms-bericht als er bij jou in de buurt een reanimatie.

Ja. Op www.hartstichting.nl kun je zien waar de AED’s in Nederland hangen betreffende de dekkingsgraad. Ga niet zelf zonder opdracht de AED halen want die wordt bezorgd door de Burgerhulpverleners.

E-learning

Ja, iedereen kan zich in principe voor elke cursus aanmelden. Voor zowel een BHV cursus als voor een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen, in de vorm van een NIKTA cursus. Als particulier kun je de BHV via de Open Inschrijvingen volgen of de NIKTA cursus bij een cursus in Amsterdam volgen. Bedrijven kunnen contact met ons opnemen voor het plannen van een cursus Incompany. Tevens is het mogelijk om medewerkers zich te laten inschrijven voor de reguliere cursussen in ons leslokaal in Hoorn.

Ja dat kan. Na het afronden van de toets kun je de knop ‘Bekijk vragen’ selecteren.
Ook kun je op je accountpagina de betreffende toets selecteren. Vervolgens klik je op het formulier icoontje onder statistieken om de vragen in te zien.

Tenzij anders afgesproken of wanneer het de 6-urige dagcursus betreft, is de e-learning voor iedereen verplicht. Op deze manier kunnen we het praktijk-deel van de cursus in een dagdeel doen i.p.v. een gehele dag.

Laat het ons even weten, en sluit evengoed aan bij de cursus. Het is raadzaam vooraf de e-learning af te ronden omdat de praktijkcursus aansluit bij de theorie. Je ontvangt niet eerder het certificaat voordat ook de e-learning voltooid is.

BHV – zonder cursusboeking vooraf
De werkwijze heb je – als het goed is – ontvangen van je contactpersoon.
Zo niet: ga naar bhv-4-you.nl en selecteer bij het veld van jouw BHV cursus, ‘E-learning’.
Vervolgens selecteer je de knop ‘Start e-learning’

BHV – met cursusboeking vooraf
De persoon die de cursus plekken heeft geboekt heeft per plek een e-learning code ontvangen (o.a. via de mail).
Op je accountpagina selecteer je de knop ‘Ik heb een e-learning code’. Vul hier de code in om de e-learning te activeren.

Praktijkcursus

De BHV dagdeel cursus (met e-learning) duurt 3,5 uur. De  BHV dagcursus (zonder e-learning) duurt 6 uur.

Er is altijd een pauze tijdens de cursus. De duur van de pauze is afhankelijk van de duur van de cursus.

Bij voorkeur 5 dagen voor de cursus moet de e-learning zijn afgerond met de 2 afsluitende toetsen Medisch en Brand. We adviseren om niet eerder dan een maand voor de cursus de e-learning te doen.

Bij ons leslokaal Praethuys ‘t Slot in de van Beierenstraat 89 in Hoorn is het gratis parkeren ten oosten van de locatie (tenzij anders aangegeven). 
Bij De Factorij 59-J in Zwaag is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Betaling

Ja, dit kan. Laat ons dit per e-mail weten.

Ja. Op het betaalformulier heb je de mogelijkheid om voor jezelf + collega(‘s) te betalen, of alleen voor collega(‘s) als je zelf niet de cursus gaat volgen.

Na het boeken voor collega’s ontvang je een e-mail met e-learning codes. Deze codes kun je delen met collega’s die de e-learning moeten maken. Zij kunnen deze code vervolgens invullen op hun eigen accountpagina.

  • Cursisten die nog geen account hebben kunnen een account aanmaken via bhv-4-you.nl/registreren

Certificering

Ja. Elk bedrijf met één of meerdere werknemers is BHV-plichtig. Dat betekent dat – afhankelijk van het soort bedrijf – altijd minimaal één BHV’er aanwezig dient te zijn. De Arbodienst waarschuwt niet meer, maar verbaliseert.

BHV en NIKTA certificaten zijn altijd 1 jaar geldig. Dit staat ook altijd op je certificaat aangegeven.

Na het praktijk deel van cursus word je certificaat met de factuur verzonden of via een individuele mail. Dit gebeurt meestal binnen 2 weken na de cursus.

Bij het formulier voor het maken van de toets, kun je bij opmerkingen aangeven dat je een BHV pasje wilt ontvangen in plaats van een certificaat. De extra kosten hiervoor zijn € 7,50 per pas incl. btw en verzending.

Dan kun je een e-mail sturen naar info@bhv-4-you.nl met de wijzigingen.
Dan zorgen wij  ervoor dat je zo snel mogelijk de verbeterde versie ontvangt. Dit is uiteraard zonder meerkosten.

BHV Shop

Op dit moment is het alleen mogelijk om producten via de mail of contactformulier te bestellen.

Bestellingen hebben een levertijd van 3-7 dagen tenzij anders aangegeven.

Nee, op dit moment kan er niet online via onze website betaald worden.

Mocht er iets mis zijn met het product dan is het uiteraard mogelijk om deze te retourneren.

Het retour adres is Bierkade 5, 1621 BE te Hoorn.

De verbandkoffer bestaat uit een steriel gedeelte en een onsteriel gedeelte. Op de steriele producten staan data. Zijn deze data verlopen dan is de verbandkoffer over datum en niet meer inzetbaar. Nieuwe steriele sets zijn bij Opleidingsinstituut BHV-4-YOU te bestellen voor € 16,50,- excl. verzendkosten.

Op de brandblusser vind je een gele sticker waarop te zien is welke maand en jaar de keuring moet worden gedaan. Is de blusser verlopen en kies je voor gemak dan levert Opleidingsinstituut BHV-4-YOU de Aramide blusser waarbij je zelf gedurende 10 jaar de blusser keurt. Voor meer informatie; mail gerust naar info@bhv-4-you.nl

Scroll naar boven