Hulp

Hulp bij e-learning

Informatie als het gaat om de toegang en inhoud van onze e-learning modules.

Hulp bij inloggen/registeren

Informatie over het inloggen en registreren op onze website.

Veel gestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen.

Algemeen

Bedrijfs Hulp Verlening.

De cursus ‘Incompany’ wordt op de locatie gepland van het bedrijf of van het privé-adres. De cursus is bestemd voor de deelnemers van die locatie tenzij anders aangegeven. Goed nieuws: BHV-4-YOU heeft besloten om de bhv cursussen aan te bieden vanaf minimaal 6 cursisten i.p.v. 8 personen. De kosten t/m 6 personen: minimaal € 510,- all-in.  Extra toegevoegde cursisten worden extra berekend, (€ 85,- p.p. all-in.)

De bhv cursus ‘Open Inschrijving’ wordt door Opleidingsinstituut BHV-4-YOU georganiseerd in ons eigen leslokaal ‘t Praethuys ‘t Slot in Hoorn of in de Woudhoeve in Oosterblokker. 

Dit is de cursus Acute Zorg aan Kinderen met de afsluitende Nikta-certificering volgens de wet IKK (Kinderopvang).

NIKTA de grootste certificatie-instelling in Nederland die persoonscertificaten bhv en Acute Zorg (eerste hulp) uitgeeft volgens de internationale standaard NEN-EN-ISO/IEC 17024 (al sinds 2003). (www.nikta.nl/wie-is-nikta)

Jazeker. Particulieren kunnen workshops reanimatie organiseren, maar ook een volledige BHV cursus, mits de locatie genoeg ruimte heeft en een geschikte buitenlocatie heeft voor het blussen. De cursus is te plannen vanaf 6 personen. 

Jazeker. Als de locatie een geschikte buitenlocatie heeft zo groot als ongeveer 2 parkeerplaatsen, waar we met echt vuur brandoefeningen kunnen uitvoeren.

Een bhv-workshop is een 2,5-urige praktijkgerichte kennismaking met de reanimatie, de Rautek en de stabiele zijligging en wat te doen bij een verstikking. 

Ja. Je ontvangt  gedurende 2 jaar een sms-bericht als er bij jou in de buurt een reanimatie.

Ja. op www.hartstichting .nl kun je zien waar de AED’s in Nederland hangen betreffende de dekkingsgraad. Ga niet zelf zonder opdracht de AED halen want die wordt bezorgd door de Burgerhulpverleners.

Praktijk

De dagdeel bhv cursus met e-learning duurt 3,5 uur. De dagcursus bhv zonder e-learning duurt 1 x 6 uur of 2 x 3 uur op 2 verschillende dagdelen.

Ja. Er is altijd een pauze tijdens de cursus. De duur van de pauze is afhankelijk van de duur van de cursus.

Uiterlijk 5 dagen voor de cursus moet de e-learning zijn afgerond met de 2 afsluitende toetsen EHBO en Brand. We adviseren om niet eerder dan een maand voor de cursus de e-learning te doen.

Let op! Je bent van harte welkom bij de cursus na afronding van de 2 voldoende toetsen EHBO en brand.

Dit is altijd  ‘t Praethuys ‘t Slot in de van Beierenstraat 89 in Hoorn tenzij anders aangegeven. Kijk bij de cursusinformatie van deze cursus om de locatie te zien.

Bij ons leslokaal ‘t Praethuys ‘t Slot in de van Beierenstraat 89 in Hoorn is het gratis parkeren ten oosten van de locatie tenzij anders aangegeven. Meestal is er genoeg parkeerruimte tijdens de cursussen. Let op! Ten oosten van de locatie is het vergunningparkeren.

E-learning

Ja, iedereen kan zich in principe voor elke cursus aanmelden. Voor zowel een BHV cursus als voor een cursus Eerste Hulp Aan Kinderen, in de vorm van een NIKTA cursus. Als particulier kun je de BHV via de Open Inschrijvingen volgen of de NIKTA cursus bij een cursus in Amsterdam volgen. Bedrijven kunnen contact met ons opnemen voor het plannen van een cursus Incompany. Tevens is het mogelijk om medewerkers zich te laten inschrijven voor de reguliere cursussen in ons leslokaal in Hoorn.

Op dit moment is dit nog niet mogelijk, maar we hebben plannen om deze functie op korte termijn aan je persoonlijke account te koppelen.

Dit hangt af van de soort cursus waarvoor je jezelf wilt aanmelden. In de menubalk kun je onder “Cursussen” een keuze maken. Vervolgens kom je op de cursuspagina waar alle informatie staat over de vervolg- stappen.

Inschrijven hoeft alleen bij cursussen die een Open Inschrijving hebben. Dit doen we om een plek voor je te reserveren, en tegelijkertijd kunnen we bepalen wanneer de cursus het maximaal aantal personen heeft bereikt. Op deze manier ben je niet verplicht om bij het aanmelden voor een cursus direct de e-learning af te ronden.

Tenzij anders afgesproken of wanneer het de 6-urige dagcursus betreft, is de e-learning voor iedereen verplicht. Op deze manier kunnen we het praktijk-deel van de cursus in een dagdeel doen i.p.v. een gehele dag.

In dit geval kun je het beste even mailen naar bhv4you@gmail.com zodat we een passende oplossing voor je kunnen vinden.

In de meeste gevallen betekent het dan dat je gegevens niet volledig of helemaal niet op de presentielijst zullen staan bij het praktijk-deel van de cursus. Dit moet bij het tekenen van de presentielijst dan handmatig worden ingevuld. Ook kan het betekenen dat je certificaat langer op zich laat wachten. Daarom vragen we iedere cursist minimaal 2 werkdagen voor het praktijk-deel van de cursus, de e-learning af te ronden. Mocht dit door omstandigheden niet lukken, laat het ons dan even weten via bhv4youtoets@gmail.com.

Dat hangt af van het soort cursus. Aan het eind van de toets zie je of je geslaagd bent of niet. Ben je niet geslaagd dan kun je het best de theorie nogmaals bestuderen en de toets vervolgens nogmaals maken.

Betaling

Betaling vooraf is verplicht voor de cursussen Open inschrijving. Dit kan zowel BHV als NIKTA zijn.

Ja. Op het betaalformulier heb je de mogelijkheid om voor jezelf + collega(‘s) te betalen, of alleen voor collega(‘s) als je zelf niet de cursus volgt.

Na het boeken voor collega’s krijg je op je account pagina toegang tot het Groepsdashboard. Hier kun je d.m.v. het invullen van de voornaam, achternaam en het mailadres de cursisten uitnodigen voor de e-learning module.
Er wordt dan

  1. Een mail verzonden met de uitnodiging om de e-learning module te maken.
  2. Automatisch een account voor de cursist aangemaakt waarvan het wachtwoord in de uitnodigingsmail wordt mee verzonden (dit gebeurt alleen als er nog geen account op dit mailadres aanwezig is).
  3. De e-learning module wordt in het account gezet.

Certificering

Jazeker. Elk bedrijf met een of meerdere werknemers is BHV-plichtig. Dat betekent dat, afhankelijk van het soort bedrijf, minimaal altijd een BHV’er aanwezig dient te zijn. De Arbo waarschuwt niet meer maar verbaliseert.

BHV en NIKTA certificaten zijn altijd 1 jaar geldig. Het EHAK certificaat is echter 2 jaar geldig. Dit staat ook altijd op je certificaat aangegeven.

Na het praktijk deel van cursus word je certificaat met de factuur verzonden of via een individuele mail. Dit gebeurt meestal binnen 2 weken na de cursus.

Bij het formulier voor het maken van de toets, kun je bij opmerkingen aangeven dat je een BHV pasje wilt ontvangen in plaats van een certificaat. De extra kosten hiervoor zijn € 7,50 per pas incl. btw en verzending.

Dan kun je het beste een mailtje sturen naar bhv4you@gmail.com met de wijzigingen.
Dan zorgen wij  ervoor dat je zo snel mogelijk de verbeterde versie ontvangt. Dit is uiteraard zonder meerkosten.

BHV Shop

Op dit moment is het alleen mogelijk om producten via de mail of contactformulier te bestellen.

Bestellingen hebben een levertijd van 3-7 dagen tenzij anders aangegeven.

Nee, op dit moment kan er niet online via onze website betaald worden.

Mocht er iets mis zijn met het product dan is het uiteraard mogelijk om deze te retourneren.

Het retour adres is Bierkade 5, 1621 BE te Hoorn.

De verbandkoffer bestaat uit een steriel gedeelte en een onsteriel gedeelte. Op de steriele producten staan data. Zijn deze data verlopen dan is de verbandkoffer over datum en niet meer inzetbaar. Nieuwe steriele sets zijn bij Opleidingsinstituut BHV-4-YOU te bestellen voor € 8,- excl. verzendkosten.

Op de brandblusser vind je een gele sticker waarop te zien is welke maand en jaar de keuring moet worden gedaan. Is de blusser verlopen en kies je voor gemak dan levert Opleidingsinstituut BHV-4-YOU de Aramide blusser waarbij je zelf gedurende 10 jaar de blusser keurt. Voor meer informatie; mail even naar bhv4you@gmail.com.

Scroll naar top